Long time coming

 
 
Location: AUSTRALIEN! Sen en vecka tillbaka så är jag nu äntligen här i Perth, där jag ska vara au pair åt två små goingar vid namn Felix och Charlie! Under helgerna kommer jag bo hos moster och Frode och kusinerna och även jobba lite extra på Svenska skolan, vilket ska bli spännandel. Det känns fantastiskt att vara här, alla är så  vänliga, vädret är underbart och livet är på topp! Nu ska det bli liv i bloggen igen!
 
Mycket har hänt på en vecka, så jag ska försöka hålla mig kort. Så, runt halv 2 på dagen torsdagen den 11 november påbörjade jag min resa till Perth från Stockholm. Jag var lite nervös då det faktiskt var första gången jag flög själv (vilken rejäl resa att starta med kan man tycka) Jag flög först till Dubai där jag fick spendera 4 timmar, och WOW vilken häftig flygplats! Ser fram emot att någon gång kunna få upptäcka själva landet och inte bara flygplatsen. Sen drog det iväg till Perth. Resan gick extremt bra, lyckades få lite sömn på sista flighten och spenderade mest tid (förutom att äta och sova) med att läsa The Girl on The Train, tack igen mamma och pappa! Efter totalt 21 timmar var jag framme i Perth, och efter en stunds köande i både border control och bagagekontrollen så möttes jag av moster och Cissi!!!! Vi drog hemåt till dem där Frode och Steffen väntade, och så blev det en traditionell tacokväll. Jetlaggen påverkade mig rejält, så min första vecka handlade mest om  att hamna i fas och sova ikapp - och nu en vecka senare är jag helt återställd!
 
Nu när jetlaggen har lagt sig har jag börjat upptäcka Perth till fots. Jag har ju inget körkort, men det härliga är att man inte behöver bil för att kunna ta sig runt här! Det finns bussar, tåg och tunnelbana och sen så ligger väldigt mycket inom gångavstånd och det är det sista alternativet som jag kör på just nu. I förrgår hade jag och Charlie ett riktigt äventyr då jag med honom i vagnen promenerade hela vägen från kusinernas hus till kidsens hem - 41 minuter tog det och Charlie var den bästa reskompisen <3 Sen har även Steffen haft sin graduation (grattis igen cuz!!), och jag fick uppleva hur en en traditionell graduation i Australien ser ut, vilket var väldigt kul! Hann även med ett besök till Svenska skolan i lördags där jag ska jobba lite extra under året, åh så spännande!
 
Och idag flyttade jag officiellt in hos min värdfamilj! Det händer så mycket just nu, och jag lovar att jag ska hålla bloggen så uppdaterad som jag kan. 
 
X X X

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

trackback