Den där gången vi simmade med delfiner 
Ber så, så, så mycket om ursäkt för frånvaron här - jag skäms! Nu har jag varit down under i snart 8 månader (!!!) och gud, jag trivs som fisken i vattnet. Mitt liv här är underbart och det har hänt så mycket vilket gjort att jag inte haft tid att blogga (vilket lyxproblem, verkligen), men jag vet att jag kommer ångra mig så om jag inte åtminstone försöker skriva ner lite grann om min tid här i Australien - Så nu blir det nya tag!
 
Jag har ju inte berättat om en sådan cool upplevelse jag hade för ett tag sen! En dag för mycket, mycket länge sedan frågade Nellie om jag skulle vilja simma med vilda delfiner - jag sa självklart, vi bokade och fredagen den 6 maj var det äntligen dags! Vi vaknade upp omänskligt tidigt för att ta oss in till Perth city där vi hoppade på vår coach som tog oss till Rockingham, en stad en bit utanför Perth. Jag var lite nervös innan, men det försvann rätt fort när vi fick träffa crewet på Rockingham Wild Encounters som skulle vara med oss under dagen - så avslappnade och trevliga vilket var så bra. Vi klev på båten, gick igenom planen för dagen + säkerhet, provade ut våtdräkter och sen for vi iväg! Eftersom delfinerna är vilda är ingen dag sig lik -- båten kör runt i de områden där de brukar befinna sig, och RWE säger själva att de har en "99% delfingaranti" men ibland har det hänt att de inte funnit dem och då får man bara vända hem och åka dit en annan dag. När vi precis börjat åka fick vi syn på en ensam delfin, men då vi var på jakt efter delfingrupper fortsatte vi längre ut. När vi kört runt i ungefär 30 minuter började jag bli lite rädd att vi var den olyckliga 1% som inte skulle få träffa på delfiner - men turen var på vår sida till slut och de dök upp!
 
Vi delades upp i fyra grupper och när det väl var våran tur gled vi ut i ett led i vattnet med vår intstruktör i spetsen och så fick vi hänga med delfinerna! De var otroligt lekfulla och nyfikna och simmade väldigt nära vilket såklart var helt obeskrivligt. Så fort de dök upp så försvann all nerver och oron jag kände över att eventuellt missa upplevelsen. Varje gång jag klev upp ur vattnet för att att göra plats för nästa grupp kunde jag inte sluta upprepa samma ord: SO COOL! Under det sista doppet dök även ett nyfiket sjölejon upp och gjorde delfinerna sällskap, sån minnesvärd upplevelse haha. Simmade ju med sjölejon för några månader sen vilket var minst lika häftigt, lovar att skriva ett inlägg om det också! När vi var på väg hem kunde jag knappt förstå att det hänt - och det gör jag nästan inte idag heller - fyra månader senare. Håll utkik för fler inlägg, de är på väg!
 
X X X

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

trackback