Earth Hour 2012


Jag hade helt glömt bort är det är Earth Hour i kväll! Mellan 20.30 - 21.30 över hela världen, i alla tidzoner, släcker man alla sina lampor för att visa sitt stöd för klimatet. Detta blir nog troligen fjärde året i rad för mig - och jag tycker det är lika roligt varje gång att se vilka som släcker och vilka som inte gör det. Det är coolt hur det spridit sig över hela världen, t.ex. just nu i Sydney pågår Earth Hour där bland annat Operahuset varit nersläckt i en halvtimme.

Jag blir inte galen av att vara i mörker och utan något tekniskt i en timme (som några jag pratat med har sagt att de kommer bli, haha). Det är ju myysigt, man kan göra så många olika saker: läsa (fast då behövs rätt mycket levande ljus), spela spel, vara med familjen, ta det lugnt och bara tänka. Earth Hour borde inte bara vara en gång om året, men det är en bra början.

Förlåt att jag aldrig sagt förlåt


Nu är det inte långt kvar...

ph: tumblr

They told me I could be anything


... so I became a CAT!! Jag borde inte ens vara tillåten håltimmar, jag blir alldeles för rastlös herregud. Yes, vem är det som har haft nästan 4 timmars hål nu då?! Hade 50 minuter engelska på morgonen, sen hem och nu ska jag snart tillbaka till skolan för den sista lektionen som är matte, med andra ord har det varit en härlig dag.

Och yes.. kameraprogrammet på datorn har väldigt speciella effekter...

I work out

Tumblr_ly1okuef1d1qlxk49o1_500_large
Img_6600_186291837_large
ph: weheartit
 
Om en timme går bussen till gymmet med Hanna och Fanny, och jag längtar! Träningen går bättre och bättre för varje dag som går, och det känns så härligt att kunna skriva det.
 
Det är lite roligt faktiskt - jag, som alltid varit den som gått med på aktiviteter och sedan tröttnat efter ett tag, har äntligen kommit igång med träningen på allvar. Tidigare har jag sprungit lite då och då om jag känt för det, men enda sen jag börjat gymma får jag faktiskt abstinens om jag inte motionerat på något sätt under en dag. T.ex. förra söndagen när jag och Hanna var på gymmet så ville jag avsluta med att springa på löpbandet, men eftersom det var packat fick jag strunta i det. När jag sen kom hem kände jag att jag verkligen ville ut och springa och då gjorde jag bara detutan att blinka.
 
Nu ska jag nog gå och packa ihop mina saker så jag är redo och efter träningen ska vi alla + Bells äta våfflor eftersom det är VÅFFELDAGEN idag!!

May the odds be ever in your favor

The Hunger Games - 2012

I kväll är det dags för premiären av Hungerspelen. Äntligen, efter flera månaders lång väntan ahh! Jag hoppas att inte alldeles för mycket har ändrats från boken (något som kan förstöra en film helt, i alla fall om den är baserad på en bok), men än så länge så har jag bara sett bra recensioner. Jag har nog aldrig längtat så mycket till en film förut (om man inte räknar med alla HP-filmer) och det ska bli så kul att se hur bra det blivit med övergången från bok till film. Mindre än fyra timmar kvar nu!! Skriver mer om hur filmen var sen.

Countdown

Tumblr_lu2a7njk8u1qgb5rco1_500_large

Har tankarna på helt andra saker just nu än att blogga, och så kommer det nog se ut ett tag.. Men jag ska försöka posta lite saker då och då. Denna vecka har varit rätt skön - det har varit en hel del att göra i skolan men jag blev klar med allting i tid för en gångs skull (!) så jag har inte varit så stressad.

I torsdags blev det en 1,5 timmes lång promenad med Fanny och Hanna. Vi gick runt överallt känns det som och hann prata om allt möjligt - perfect. Träffade dem även i lördags då vi åkte till Stinsen där jag köpte lite saker och sen på kvällen såg vi på film. Jag har inte handlat något onödigt på typ 2 månader nu (sparar ju inför både NY och Brighton) så jag tyckte jag förtjänade lite shopping. Nu idag har jag hunnit med 1 timme på gymmet imorse med Hannis och en springtur med syrran, då jag sprang ungefär 2 km på 17 minuter. Det är rätt bra för att vara första gången på väldigt länge, men nu måste jag komma igång rejält om jag ska kunna nå mitt mål. Det känns bra nu - jag är så glad att jag äntligen kommit igång med träningen på riktigt. Nu gäller det bara att inte ge upp!

Pretty lady

.