Scarborough

 
Tisdag förra veckan (13 september) var det Hannas födelsedag, och dagen spenderades på stranden i Scarborough med med henne och Moa. så mysigt! Det var första gången på väldigt, väldigt länge som jag låg på stranden och kände mig varm (förutom i Bali för några månader sen) så det var så härligt! Först när vi kom till stranden var det soligt men iskallt och blåsigt så fort solen gick i moln, men sen var det något som släppte och det blev faktiskt riktigt varmt och himlen var helt blå! Kändes som sommar en stund. <3
 
 
Hanna och Moa var duktiga och badade, själv var jag alldeles för kall och nöjde mig med att fota istället.
 
 
 
 
Men till slut vågade jag mig ut för att doppa fötterna! Det var inte så kallt, men jag tror jag sparar simningen tills jag är på östkusten istället, om vi nu inte skulle få en surprise-värmebölja i Pörtan vill säga! På tal om värme: läste att Sverige nyligen slog ett 127-årigt värmerekord - själv hade vi häromveckan den kallaste vårdagen i Perth på 35 år... Kontraster.
 
Förlåt att detta inlägg handlade till 99,9% om väder men nå väl, dagen var verkligen toppen och när jag sedan satte mig på buss 990 hem så kändes det i hela kroppen så som det gör när man varit på stranden en hel dag: lite trött och seg men väldigt, väldigt nöjd med livet. Ser fram emot mer dagar som dessa nu när sommaren är på väg!

LAST WEEK

 
 

Senaste tiden har jag gjort mycket saker, bland annat hängt en hel del i Kings Park, speciellt förra veckan! Först på måndagen den 5:e med Sammie, och det var en sån mysig dag. Vi köpte lite mat och satte oss på gräset och pratade om allt mellan himmel och jord. Finns inget bättre, speciellt eftersom det var så länge vi sågs så vi hade en hel del att ta igen. Sen tog vi en liten prommis runt parken, men har tyvärr inga pics från det. Vackert var det i alla fall!

 

Dagen där efter var det faktiskt dags igen! Då mötte jag upp Hanna runt lunchtid, och vi köpte pizza (mmmmmm) och förberedd som hon var så hade hon en filt med sig som vi lade ut på gräset, och sen chillade vi där i några timmar. Pizza + bra sällskap + fin utsikt = perfekt kombo!

 

 
Sen vandrade jag hem genom sagolandskapet som jag kallar det. Ser det inte ut att höra hemma i en saga?
 
 
Men sen till något mindre roligt - aussie-skator. På skylten står det med stora bokstäver: WARNING: SWOOPING MAGPIES (Varning för skator) och man kan tänka: "Men vad är det för farligt med skator?" but let me tell you: dessa aussie-skator är inte att leka med, i alla fall inte nu under våren. Nu när det är vår vaktar de sina ungar och kan då bli aggressiva och attackera om man kommer för nära. De kan även reagera om man har något blänkade på sig (till exempel reflektionen från solglasögon, mobil etc) så jag ser alltid till att gömma solglasögonen när de är nära.
 
Som tur är har jag aldrig fallit offer för en arg skata och har inga planer på att göra det heller, så när jag på vägen hem stötte på en skata som satt ungefär 1 mm från skylten tog jag en liten omväg. Kalla mig paranoid, men better safe than sorry!
 
 
Här är starten på den lilla stig jag alltid går för att komma in till Kings Park - ser ut att vara mitt i bushen men precis bakom kameran ligger en main road och min gata. Att ha naturen så nära? Oslagbart!

YOU LEFT WITH THE WOLVES

 
I dag har jag: lunchat på Woodpeckers med Sammie / gjort upp lite mer planer inför östkustresan (inte så långt kvar nu wihooo) / hämtat upp min syssling och hennes kille på flygplatsen med moster / ätit jättegod middag / fått matkoma av den jättegoda middagen / lyssnat på ⇥ denna låt ⇤ hundra miljoner gånger (tack Cissi för the recommendation) / stannat uppe alldeles för länge, så nu är det sleepy time!
 
X X X

Foodtrucks och cityhäng

 
En lördagskväll i början på september gick jag, Nellie och Hanna ut i bästa Northbridge, där vi mötte upp Moa och Johanna och dansade några timmar. Mitt i ruschen att hinna till en klubb så hann vi med en liten photoshoot i en okänd gränd. Kolla ljusslingorna!!! Så fint. Och fina Hanna också! (som fyller år om 10 minuter, graaaattis tjejen!!)
 
 
Dagen efter vaknade jag och Nellie upp hos mig och vi bestämde oss för att dra in till city då det var sista dagen att besöka alla foodtrucks som stått i Elizabeth Quay under helgen. Vädret var på toooooopp så vi skippade jackorna och hoppade på bussen. Älskar att city bara är 20 min bort!
 
 
Efter lite fönstershopping (eller riktig shopping, minns inte ens haha) började vi vandra ner mot Elizabeth Quay. Här är jag och min spejsiga kimono!
 
 
Nellie bestämde sig för BBQ Pulled beef på.... nu minns jag inte namnet på foodtrucken, men så här såg den ut! Tror den hette "That food truck" nu när jag tänker på det! Smart namn faktiskt hahaha. Här är Nellie in action!
 
 
 
Bästa Nellie i väntan på min mat. På hela området stod det flera olika sorters foodtrucks, önskar jag kunde testat alla men då hade jag fått rulla hem, så efter lite fundering bestämde jag mig.....
 
 
... och jag valde Peri peri chicken nachos från The Wooden Box. SÅ. himla gott. (och för bara $14??? ett kap!)
 
 
När vi fick vår mat satte vi oss vid hamnen och bara njöt av solen tills det blev för kallt. Vilken underbar dag!

FOOTY

 

 

 Några dagar efter min födelsedag, mer bestämt den 28 augusti, satt jag i köket i Subi och tyckte synd om mig själv då jag blivit sjuk (rejäl förkylning som lett till att min röst nästan var helt borta) när Frode vandrade förbi och berättade att han fått tickets till footy senare på dagen och undrade om någon ville hänga på. Självklart ville jag det, och Nellie hängde också med! Några timmar senare satt vi där på arenan för att se Dockers spela mot Bulldogs. Det var en väldigt bra match, jag försökte att inte vråla för mycket för att spara rösten men det gick sådär haha. Familjen (min egna) är riktiga footyfans och när jag kom hit i November så fick jag höra att jag behövde lära mig reglerna och hitta ett team att heja på då footysäsongen startade runt den tiden jag kom!

 

 

Jag har aldrig varit speciellt sportintresserad, men footy gillar jag för att det händer så mycket hela tiden och reglerna är enkla att förstå. När det gäller team så hejar jag på West Coast Eagles, man måste ju supporta västkusten liksom! (plus att de spelar riktigt, riktigt bra också.) Men sen har jag en soft spot för Fremantle Dockers (eftersom de ändå tillhör Pörtan), och det var deras sista match för säsongen + en av deras stjärnspelares sista match någonsin. #ThanksPav

Därför var det extra kul att de vann (!!!) och eftersom de var på hemmaplan var stämningen så härlig! Vädret var också på topp, så skönt att våren är här nu.